Nieuwe maatregelen

Aan alle Quinto leden

Zoals inmiddels iedereen weet zijn de nieuwe Corona maatregelen afgelopen zaterdag ingegaan. De belangrijkste consequentie voor Quinto is het controleren van een Coronatoegangsbewijs. Dit is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Als vereniging zijn wij verantwoordelijk op de avonden dat er getraind wordt en bij de competitie wedstrijden.

Voor de trainingsavonden heeft het bestuur de trainers gevraagd dit te checken middels een QR scanner.

Vanaf 9 november geldt voor Quinto dat iedereen zowel sporters als toeschouwers van 18 jaar en ouder alleen toegang tot de sporthal heeft met een Coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs.

Een uitzondering hierop geldt voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches en arbitrage. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten wel een CTB tonen.

We zijn ons bewust dat dit een situatie is die een groot beroep doet op onze trainers en andere vrijwilligers. Het bestuur vraagt om hier rekening mee te houden en mee te werken om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het kan natuurlijk zijn dat iemand bezwaar heeft tegen deze maatregel en de controle niet wil laten uitvoeren. In deze situaties is het verzoek om dit te melden bij je aanvoerder. De consequentie is dat je dan niet kan trainen en spelen zo lang deze maategel van kracht is.

Voor de wedstrijdavonden en de recreantencompetitie zal een andere oplossing gezocht moeten worden en zullen we een beroep moeten doen op vrijwilligers binnen de vereniging die dit op zich willen nemen. De eerstvolgende is op 19 november en voor de recreanten aanstaande donderdag. Voor donderdag zal ook dit nog even puzzelen worden.

Verder geldt natuurlijk:

• Houd je aan de 1.5 meter afstand, bijvoorbeeld op de tribune maar ook in de kantine.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Schud geen handen en was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in je elleboog

Verder heeft het bestuur besloten de Algemene Ledenvergadering op 17 november niet door te laten gaan. Deze zal gepland worden in februari 2022. Hierover volgt later een definitieve datum.

Het bestuur.