Nieuws

Quinto jeugdkamp 2018

Op 7 september was het zo ver: het Quinto jeugdkamp ging van start! Om 19.00 uur begon het kamp met 28 jeugdleden bij Tweehek Recreatie in Westdorp. Nadat de slaapplekken waren verdeeld, werd het terrein verkend. Daarna werd het thema van het kamp uitgelegd, namelijk ‘’Vlogs’’, ook wel videoblogs genoemd. Van de kinderen werd verwacht dat ze in het weekend een vlog zouden opnemen over het kamp samen met een groepje. Het beste groepje met de meest originele vlog kon namelijk een prijs winnen…

Die zelfde avond werden de kids in groepjes door Monique en Henri met de huifkar gedropt midden in een bos. Gelukkig wist iedereen vrij vlot het terrein weer terug te vinden. Super knap! Na de lange tocht kreeg iedereen warme chocolademelk. De jeugdcommissie ging er vanuit dat iedereen moe en voldaan zou gaan slapen, maar niets was minder waar. Het bleef nog lang onrustig in Westdorp die nacht…

Op zaterdag 8 september begonnen we de dag met een stevig ontbijt en yoga. Op rustgevende muziek rekten we ons uit en deden we de Zonnegroet buiten op het veld. Vervolgens gingen we in vier groepen op pad om te gaan geocachen. De groepjes moesten met behulp van GPS coördinaten onderweg vragen over Quinto vinden en deze beantwoorden.

Aan het einde van de route kwamen alle groepen bij elkaar op een bosterrein. Hier gingen we tegen elkaar lasergamen. Naast het dichte bos was er ook een open veld met obstakels, loopgraven en muurtjes te vinden waar je achter kon schuilen. Uiteraard werd er afgesloten met een potje begeleiding tegen het winnende jeugdteam. Over die uitslag valt nog te twisten… 😉

Na het lasergamen kregen de kinderen even de tijd om aan het opdrachten voor de vlog te werken. Ondertussen leverde Striethouldt catering de volledig gesponsorde BBQ af en konden we aan tafel. Na 14 (!) stokbroden en een heleboel satéstokjes en worstjes ging iedereen zich voorbereiden op de bonte avond.

De bonte avond was een groot succes! De kritische jury bestond uit Michel, Rob, Ron en Wilco. De kinderen hadden acts bedacht, zoals: dansjes, een quiz, een acrobatische act met stoelen en een liliputteract. De jeugdcommissie begon met ‘’Welkom in de feesttent’’ en sloot af met ‘’I want to break free”, inclusief stofzuigers. Hierna kregen we zelfs nog een verrassingsoptreden van Geer en Goor.

Na de bonte avond vertrokken we met zijn allen naar de kampvuurkuil. Het vuur werd aangemaakt en er werden marshmallows uitgedeeld. Vol verbazing zag de jeugdcommissie al gauw een aantal kinderen naar bed vertrekken. Om 00:45 uur zat alleen de jeugdcommissie nog bij het kampvuur. Om 01:00 was het dan ook doodstil op Tweehek…

Op zondag 9 september sliepen we lekker uit en begonnen we weer met een goed ontbijt. Hierna gingen we weer met de huifkar naar het bosterrein van Tweehek. Dit keer niet om te lasergamen, maar om schapen te drijven! Henri deed het voor samen met hond Shep. Na goed te hebben opgelet, mochten de kinderen in groepjes de schapen een parcour af laten leggen tussen pionnen door. Na deze opdracht volgde er ook nog een quiz over schapen.

We sloten de dag af met broodjes knakworst en de kinderen hadden nog even tijd om de vlogs af te maken. Helaas was het ook alweer tijd om in te pakken en werd iedereen om 15.00 uur opgehaald.

De jeugdcommissie kijkt terug op een super geslaagd en gezellig kamp. We willen graag Striethouldt en Tweehek Recreatie (Henri en Monique) bedanken voor hun bijdrage aan dit geweldige kamp. Tweehek Recreatie in Westdorp is ook zeer geschikt voor een senioren teamuitje/kamp. Je kunt er lasergamen, vlotten bouwen, schapen drijven, boogschieten, volleyballen, geocachen en nog veel meer.

Verder wil de jeugdcommissie graag alle vrijwilligers bedanken. Zonder jullie hadden we het niet gered! Bedankt Aranka, Maayke, Robbert, Daniël, Kris, Rob, Ron, Michel en Wilco!

Sportieve groetjes,

Sanne, Sanne, Miranda


FLUIT- EN TELSCHEMA EERSTE SEIZOENSHELFT


Hier is het schema voor fluiten en tellen te vinden voor de eerste helft van het seizoen (tot en met december 2018).

Door het terugtrekken van een van de herenteams zijn er gaten gevallen in het fluit- en tel schema. Het is daardoor onvermijdelijk geworden dat er vaker door bepaalde teams gefloten moet worden.

Houd ook goed in de gaten wanneer jouw team op zaterdag zaalwacht heeft en wees op tijd (een half uur van te voren) aanwezig!

Aanvoerders: pas het schema dat je al had gemaakt aan en overleg met alle betrokkenen dat wanneer ze niet kunnen dat er zelf voor een vervanger gezorgd wordt. OOK op de zaterdag!!!!!


TEAM-, POULE- EN VELDINDELING BEKEND

Geachte leden,
Bij deze het concept teamindeling senioren voor het seizoen 2018-2019.
Ook de veldindeling is bekend.
De poule- en wedstrijdindeling zijn te vinden via: https://www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKL5S2H
Opmerkingen:

1) De trainingstijden blijven conform 2017-2018.

2) Bij  Dames 2/Dames 3 kunnen er twee speelsters niet volledig meetrainen, de groep is dan ook te klein om afzonderlijk te trainen.
Gevolg van het kleine Dames 3 team is dat speelsters van Dames 2 waarschijnlijk wat vaker in moeten vallen. (Er was sprake van het omgekeerde in seizoen 2017-2018).
3) Heren 2 begint de competitie met 7 man (Dirk bedankt), maar dit is vrij krap. Mocht het zo zijn dat er in Heren 3 een 10e speler komt, dan zal er uiteraard in overleg een speler naar Heren 2 overplaatst kunnen worden.
Zoals gezegd, is dit een concept teamindeling. Wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren in de zomerstop..
Een prettige vakantie nog allemaal!
De technische commissie


INFO BEACHEN ONLINE

KLAAR MAKEN VAN DE BEACHVELDEN

Iedereen die gratis wil beachen is in de aprilmaand op zondagochtend (Van 10.00 tot 12.30 uur) uitgenodigd om te komen helpen met zagen, boren, harken, eikels oprapen en scheppen. Samen doen, zorgt ervoor dat het snel gereed komt. (volg de app voor de laatste info) Doordeweeks even eikels rapen kan natuurlijk ook.

RESERVEREN

Je kan je speeltijd laten vastleggen zodat je “recht” op het veld hebt. De reguliere bezetting moet via de commissie zijn geregeld. Deze reserveringsmogelijkheid begint vanaf 1 april. Voor 1 mei is de nieuwe bezetting bekend.  Een Beach team reserveert een heel veld. Een Beach team moet dus zelf zijn sparringpartners uitkiezen. Het bestaat dus uit minimaal 4 spelers. De speel- c.q.. trainingstijden zijn doordeweeks van 18.00 uur – 19.00 uur,  van 19.00 uur – 20.00 uur, van 20.00 uur – sluit. In de weekenden of op een vrije dag, kan je er natuurlijk de hele dag gebruik van maken. Word er voor jou speeltijd geen gebruik gemaakt van het veld, dan mag je natuurlijk eerder starten. Het is prettig dat als een team niet gaat beachen op hun afgesproken tijd, dat ze dit even laten weten in de app. Dan kunnen anderen komen spelen.

De veldbezetting via deze link.

RICHTLIJNEN GEBRUIK

Je mag uiteraard niets kapot maken, maar dat is logisch. Mocht er iets per ongeluk stuk gaan, dan verwacht de Beach commissie graag een berichtje. Glas en of andere scherpe zaken mogen niet in het zand verdwijnen. Dat is echt gevaarlijk voor de voeten. Er staat een prullenbak. Ontzie echter deze prullenbak en gebruik de prullenbak voor de sporthal. Deze worden nl. door de gemeente wekelijks geleegd en dan zit ie van “ons” niet zo snel vol. Het mee naar huis nemen van je prullen is ook een goede optie. Er bevinden zich regelmatig personen zich om en bij het beachveld die hier niet komen om te beachen. Laten we er samen voor zorgen dat het een leuk beachveld blijft.
De tafel moet op het beachveld blijven staan.

BALGEBRUIK

Alle geleende ballen moeten altijd gelijk weer teruggevonden worden. “Later” vinden betekent vaak dat het je meer moeite kost om de bal te traceren.

WHATSAPP

Er is een algemene Quinto Beachapp, waar Beach perikelen op gemeld kunnen worden. Je kan hier vragen en antwoorden op kwijt onder de deelnemers van de app. Laat je contact op de app vermelden dat zal de beheerder je opnemen in de deelnemerslijst. Momenteel heeft de app 62 deelnemers. Gebruik de app voor Beach Quinto zaken.

QUINTO BEACHTOERNOOI

Het beachtoernooi is meestal gepland op de derde zondag van juni. Niet op zaterdag, omdat veel jongelui dan werken. Dit jaar zal het beachtoernooi worden gehouden op zondag 17 juni.

Heel veel plezier gewenst,

Frank Klein

 


BEKERFINALE H2 – 12 MEI


GAME NIGHT, VRIJDAG 13 APRIL

Heyhoi iedereen,Voor degenen die het nog niet vergeten waren: de spelletjesavond…. 👍🏻🎉
Jullie hebben er even op moeten wachten, maar dan toch, 13 april, de laatste thuiswedstrijd is het zo ver! Het zal niet heel uitgebreid worden, maar daarom niet minder gezellig 😉.
De hele avond liggen er spelletjes klaar die je kunt pakken. Laten we er een mooie laatste thuisavond van maken!

NIEUWJAARSTOERNOOI, PUBQUIZ EN LYCURGUS

Nieuwjaarstoernooi 2018Het traditionele nieuwjaars toernooi, de gezellige en sportieve start van het nieuwe jaar voor alle Quinto-leden vond dit jaar plaats op dinsdag 2 januari. Er werd dit jaar gespeeld met negen teams die bestonden uit een mix van spelers uit verschillende teams. Er werd 15 minuten gespeeld per wedstrijd waardoor ieder team tegen elkaar gespeeld heeft.

Na het toernooi werd volgens traditie een verloting georganiseerd. De prijzen worden ieder jaar ingebracht door de verschillende teams en sponsoren. Onder het genot van een hapje en een drankje presenteerde Wilco Bronmeijer de (af en toe hilarische) verloting van de prachtige aangeboden prijzen. Van pakketten met heerlijkheden, een dinerbon, chocola, flessen drank, windlichten en de gebruikelijke “animatiepakketen” van heren 1 welke middels een gedicht over de spelers uit dit team werden gepresenteerd. De organisatie kijkt terug op wederom een zeer gezellig en sportief nieuwjaarstoernooi 2018!

Quinto PubQuiz 2018

Op zaterdag 27 januari werd de tweede editie van de Quinto PubQuiz georganiseerd. Met een opkomst van twaalf teams opnieuw een groot succes. Hoewel de levering van de bestelde pubquiz dit jaar niet helemaal goed ging.. Deze werd eerst afgeleverd bij Maayke Geuzinge terwijl er toch echt het adres van Aranka Ties op stond, bleek bij controle een dag voor het evenement exact dezelfde quiz als die van de eerste Quinto PubQuiz. Met spoed werd er zaterdag nog contact gezocht met de leverancier en gelukkig kon deze via DropBox een andere quiz sturen. Echter bij het doornemen van de vragen bleek ook deze quiz vrijwel exact hetzelfde te zijn (slechts 14 nieuwe vragen). Het was inmiddels 19.15 uur dus de organisatie besloot niet opnieuw contact te zoeken, maar zelf aan de slag te gaan. De taken werden vliegensvlug verdeeld; wie test de muziek, box en microfoon? Wie zet de tafels klaar? Wie ontvangt de deelnemers? En; wie gaan er vliegensvlug nieuwe vragen bedenken? Met een heleboel haast en vliegwerk is het gelukt om slechts 10 minuten na de geplande starttijd te beginnen.

Onder leiding van quizmaster Wilco Bronmeijer werd gestart met de quiz, Ryjanne Bos verzorgde het ophalen van de antwoordkaartjes van de deelnemers en het afspelen van de muziekfragmenten middels haar telefoon via de box (met af en toe een appje tussendoor) en hield nauwlettend in de gaten of er niet “per ongeluk” een telefoon gebruikt werd.
De onderwerpen van de vragen waren wederom zeer uiteenlopend dit jaar; van vragen over sport, aardrijkskunde, geschiedenis, films, eten & drinken, wetenschap en muziek, er kwam van alles voorbij. Tijdens de eerste twee rondes hadden de deelnemers tijd voor de fotoronde. Deze bestond dit jaar uit 10 paar ogen waarvan de deelnemers aan moesten geven van wie deze ogen waren. Natuurlijk waren en ook twee muziekrondes, altijd gegarandeerd een succes! Er werd soms luidkeels meegezongen “ik loop hier alleen in een te stille stad..” en “ik heb dezelfde ogen, en ik krijg jouw trekken om mijn mond” waardoor het antwoord voor ieder team wel duidelijk, was mocht dat nog niet zo zijn.
Joyce Mourits en Aranka Ties zorgden achter de schermen voor het controleren van de antwoorden en bijhouden van de puntentelling en doorgeven van de tussenstand. Ook zij hebben zich niet verveeld met de soms hilarische antwoorden van de deelnemers. We hebben een korte samenvatting hiervan gemaakt en besloten dat we volgend jaar een extra prijs beschikbaar stellen voor het team dat bij de vragen die ze niet weten de meest originele antwoorden geeft.

De winnaars van de pubquiz 2018;
Rob van Zwieteren, Frank Schroër, Ron Heesbeen en Michel Wubs!

Met de jeugd naar bekerfinale Lycurgus

Zondag 18 februari zijn we met een grote delegatie van de jeugd naar Hoogeveen gereden om daar naar de bekerfinales van zowel de heren als de dames te gaan kijken. Lycurgus-Taures, de heren bekerfinale, was als eerst aan de beurt en we kregen waar voor ons geld. Het werd een heel spannende wedstrijd waarin Lycurgus eerst 1-0 voor kwam, hierna kwam Taurus gelijk. De volgende set werd ook gewonnen door Taurus maar hierna maakte Lycurgus de stand weer gelijk, 2-2. Helaas trok Lycurgus uiteindelijk aan het kortste eind en moesten zij hun verlies nemen met 2-3. 

Hierna waren de dames aan de beurt: Eurosped-Sliedrecht Sport. Net als bij de heren zaten er ook bij deze wedstrijd veel supporters voor beide teams op de tribune, met het nodige geluid. In het begin van de eerste en tweede set ging het steeds gelijk op, maar Sliedrecht was uiteindelijk te sterk. Helemaal nadat één van de speelsters van Eurosped in de tweede set geblesseerd het veld moest verlaten. Eurosped kon het tij niet keren en ging met 0-3 verlies naar huis.

 


PAASEITJESACTIE QUINTO, ZATERDAG 10 MAART

Na enkele jaren van afwezigheid is het dit jaar weer tijd voor de jeugdactie van Quinto. Middels deze actie willen we geld ophalen voor onze clubkas.De jeugdactie staat gepland voor zaterdag 10 maart. Onze jeugdleden zullen dan door het dorp gaan om zoveel mogelijk zakjes paaseieren te verkopen. De seniorenteams worden uitgedaagd om zoveel mogelijk zakjes te verkopen als team.

De jeugd wordt zaterdag 10 maart verwacht in de Börkerkoel. Vanaf daar zullen we in groepjes gaan verkopen in de straten van Westerbork.
Aanvang 8.30-9.00 uur
Einde ca. 12.30 uur
Uiteraard kunnen we deze ochtend alle hulp goed gebruiken! Wil je mee als verkoper of chauffeur, ben je van harte welkom!

De seniorenteams ontvangen per team een bestellijst. Het team dat de meeste zakjes weet te verkopen, krijgt een leuke prijs!

 


TEAMFOTO’S 2017-2018

De teamfoto’s van seizoen 2017-2018 staan online!Onder het kopje ”teams” vindt je alle competitie spelende teams. Op de daarbij horende pagina’s zijn de foto’s en namen van de spelers/speelsters te vinden en trainers/coaches.

De foto’s van de recreanten komen nog!

 


NIEUWJAARSTOERNOOI 2018

2 januari is weer het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi! 

Jeugd
Inloop: 17:15 uur
Start: 17:30 uur
Eind: 19:00 uur

Volwassenen
Inloop: 18:30 uur
Start: 19:15 uur
Eind: ??