2016-18-11 CSV – Quinto D1

Quintodames winnen opnieuw

Na de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd vorige week, gingen de Quinto dames vrijdag naar Zwolle om het opnieuw op te nemen tegen C.S.V. Ze moesten het ditmaal zonder spelverdeler Sanne Hofstede en passer-loper Emilie Lobers doen, maar hadden Sanne Manting en spelverdeler Ellen Zwerink als versterking mee uit het tweede damesteam.

Het begin van de eerste set liep het gelijk op. Quinto kwam niet lekker in haar spel en maakte veel fouten, maar profiteerde daarentegen ook van de vele fouten van C.S.V. Aan het einde van de set wisten de dames een kleine voorsprong te behalen en haalden de set binnen met 20-25.

De tweede set begonnen de dames overtuigend. De servicedruk lag hoog, C.S.V. had zeer veel moeite met de servicepass waardoor er al snel sprake was van een ruime voorsprong. Hoewel het spel van de Westerborkers slordig te noemen was, wisten de dames de set af te sluiten met 15-25.

De derde set gingen de Quintodames zeer sterk van start met een goede serviceserie van Ryjanne Bos (0-7). De dames uit Zwolle hadden hier wederom geen antwoord op waardoor de dames de set met 14-25 naar zich toe wisten te trekken.

De vierde set speelden de dames zeer slordig, er werden veel onnodige fouten gemaakt, C.S.V. kwam daardoor in haar spel en de set liep tot het eind gelijk op. Quinto trok uiteindelijk aan het langste eind en sloot de set af met 23-25.

Vrijdag 25 november spelen de Quintodames thuis om 21 uur tegen En Bloc uit Veennoord. Deze ploegen kennen elkaar van de finale van de regiobeker seizoen 2015/2016. In die finale wonnen de Quintodames met 3-1 en namen de beker mee naar Westerbork.